Tiramisu
Ingrediente: 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 500g mascarpone, 3 oua, un pachet de piscoturi, 2-3 linguri cacao, 50g rom, 2 plicuri cafea 3 in 1, apa fierbinte 1,50g.
Mod de preparare
Galbenusurile frecate cu zaharul si cu vanilia, se amesteca cu mascarpone, cu albusurile batute spuma. Se dizolva plicurile de cafea in apa fierbinte si cu rom, se stropesc piscoturile, se aseaza intr-o tava, se pune crema, iar piscoturi stropite si tot asa, avand grija ca deasupra sa ajunga crema. Se presara cu pudra de cacao.
Cremsnit
Ingrediente: un blat de cremes din comert, 500g lapte, 3 linguri faina, 3 oua, 1 vanilie, 3 linguri de zahar.
Mod de preparare
Peste foaia de cremes se pune crema (obtinuta din faina amestecata cu zahar, vanilie, un pic de lapte rece, galbenusurile, dupa care se pune la fiert cu restul de lapte pana se ingroasa. Albusurile batute spuma se inglobeaza usor, se mai pune la fiert inca 2 minute.) Se acopera cu foaia a doua se presara cu zahar pudra. Se consuma rece.
Rulada de cocos
Ingrediente:500g biscuiti simpli, 400g zahar pudra, 2 linguri cacao, 200g cafea, 200g margarina, 100g cocos razuit.
Mod de preparare
Biscuitii dati prin masina de tocat se amesteca cu 200 g
zahar pudra, cacao si cafeaua, compozitia impartita in doua se intinde pe o folie, se unge cu jumatate din crema obtinuta din margarina, zahar si 10 linguri de cocos, se ruleaza cu ajutorul foliei, si se presara cu cocos, la fel se procedeaza si cu a doua bucata, se pastreaza la rece, se taie bucati de 1 cm latime.
Placinta cu mere
Ingrediente: 4-5 mere, un pumn de zahar, 100g margarina, 150g zahar, 1 plic praf de copt, 2 oua, 150g faina, scortisoara.
Mod de preparare
Merele curatite si feliate se pun intr-un bol, uns cu margarina si tapetat subtire cu faina, merele se presara cu zaharul si scorti