Compania este în căutarea celor mai deştepţi specialişti de pe piaţă. Sursa: Adobe
În următorii cinci ani, firma specializată în software va număra 400 de oameni. Anul acesta, se fac 60 de angajări. Sunt posturi disponibile şi de seniori manageri, dar şi de dezvoltatori în diverse tehnologii (Java, Flex, Python, C++). Se caută foarte mult ingineri de calitate şi manageri de dezvoltare.
Probele pentru un manager software
De exemplu, dacă vrei un post de manager software, mai întâi trebuie ca prezentarea ta să atragă atenţia şi să fie printre cele zece selectate pe „lista scurtă“ a angajatorului.
Apoi vei avea de trecut de o discuţie telefonică preliminară cu un specialist în recrutare de la Adobe şi de două interviuri telefonice (unul cu un specialist în recrutare şi unul la care va trebui să răspunzi la întrebări tehnice, dar de nivel general).
Dacă treci de acestea, vei fi chemat la sediu, unde vei avea de trecut prin verificări şi interviuri, destul de grele, preţ de o jumătate de zi.
Vei avea de dat patru interviuri, două teste (de engleză şi de logică), iar la final va trebui să faci faţă şi unei întâlniri informale (de regulă un prânz cu echipa). Interviurile vizează „cunoştinţe de management de proiect“, „cunoştinţe tehnice arhitecturale şi practici de dezvoltare software“, „cunoştinţe de asigurarea calităţii“, „capacitate de comunicare şi negociere cu echipele din SUA“.
Cât poţi să câştigi
Dacă ai trecut de toate aceste probe, vei primi oferta pentru pachetul salarial. Cu siguranţă nu vei avea mai mult decât are un angajat Adobe, pe aceeaşi funcţie obţinută de tine (pentru că în firmă funcţionează regula echităţii).
Însă suma nu va fi modestă. „Putem spune că ne-am dorit să fim una dintre companiile de top din România în ceea ce priveşte nive