Parlamentarii nu se lasa nici ei mai prejos in a arata alegatorilor, inainte de prezentarea la urne, cat de mare le este grija fata de cetateni. Fie prin inflatie de proiecte legislative proprii, fie prin amendarea actelor guvernamentale.
Legea privind sistemul public de pensii, Statutul Personalului Didactic si Codul Fiscal reprezinta "tintele" preferate ale senatorilor si deputatilor in vederea amendarii.
De exemplu, modificarea Codului Fiscal in sensul reducerii taxei pe valoarea adaugata la produsele de baza a fost propusa si de conservatori, si de social-democrati. Prin proiecte diferite si in feluri diferite. Primii au fost pecistii, care au cerut TVA de 9% pentru paine, carne, peste, lapte, uleiuri vegetale, zahar, orez si oua, ulterior pesedistii propunand TVA de 5% pentru paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar. Ambele proiecte au fost adoptate de Senat si se afla la Camera Deputatilor. Guvernul nu a sustinut nici unul dintre ele, aratand ca reducerea TVA ar costa bugetul de stat 15.000 miliarde lei si, respectiv, 2 miliarde lei, in varianta propunerii PSD.
O intrecere similara se inregistreaza si in privinta anularii taxei de prima inmatriculare si a restituirii banilor incasati, modificarea Codului Fiscal fiind propusa, prin proiecte distincte, de parlamentari PD-L si, respectiv, PC. Legea privind sistemul public de pensii are si ea in asteptare cel putin 20 de proiecte de modificare formulate de parlamentari apartinand tuturor partidelor, aspectele vizate acoperind de la stagiile de cotizare la incadrarea in grupele de munca si procedurile de urmat. De interes sunt pentru "alesi" si alte legi prin care pensionarii primesc unele drepturi. Senatorul PD-L Dan Carlan ar vrea, de pilda, sa modifice legea privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern in sensul ca taloanele de calatorie cu reducere 50% sa