In scolile din Bucuresti au inceput primele cursuri de educatie alimentara. Patruzeci de elevi de la Scoala Generala 173, din Sectorul 1 al Capitalei, au invatat de la bucatarul Soni si asistentii lui ce alimente sunt sanatoase si care trebuie evitate. Sub ochii a doua invatatoare exigente, micutii au facut, in joaca, lectii esentiale pentru sanatatea lor.
Aproape de ora pranzului, cu o ora inainte ca mamicile si bunicile sa vina sa-i adune pe pitici de la clasele lor, echipa de la "Esti cu ce te hranesti" a primit in laboratorul de fizica treizeci si noua de voinici si un baietel care abia s-a operat de apendicita. Pana ce invatatoarele i-au asezat pe copii in banci, militareste, Eliza (manager de proiect) si-a tras aer in piept sa-i pregateasca pe micuti de ora de "alimentatie sanatoasa". Dupa aceea l-a lasat pe biologul-arheolog, Valentin, sa vorbeasca. El le-a povestit micutilor cu ce se hraneau populatiile din trecut.
Valentin:De vreo 200 de ani, am inceput sa mancam alimente care nu se gasesc in natura si care ajung la noi in cutii si pungi frumos colorate. Multe dintre acestea sunt modificate, imbogatite cu zahar, sare conservanti si si alte chimicale care ...
Cativa copii: Sunt toxice!
"Omul invie cand se trezeste"
Dupa ce a terminat de povestit Valentin, etnologul Ciprian le-a spus copiilor povesti vechi de-ale romanilor. I-a facut pe copii sa hohoteasca la auzul cuvantului "taran" si i-a zapacit putin cand a inceput sa-i intrebe lucruri din religia crestina. Dar micutii s-au mai linistit cand au aflat ca si taranii obisnuiau sa manance pe mese rotunde.
Ciprian: Voi stiti, copii, ca la romani painea era sacra? Daca infigeai cutitul in paine era considerat mare pacat, ca o crima.(...) Ia spuneti voi, din ce ati invatat la religie, cand invie omul?
Eleva: Cand se trezeste, dimineata... @N