Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor avertizează asupra pericolelor la care se expun consumatorii, achiziţionând alimente la colţ de stradă Dorinţa de a avea o masă cât mai
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor avertizează asupra pericolelor la care se expun consumatorii, achiziţionând alimente la colţ de stradă
Dorinţa de a avea o masă cât mai bogată de Paşte îi determină, de multe ori, pe cumpărători să uite regulile de bază pe care ar trebui să le respecte la achiziţionarea oricărui produs alimentar.
Vânzările cresc semnificativ în această perioadă, fapt pentru care controalele autorităţilor, deşi se înteţesc, nu reuşesc să verifice fiecare produs prezent pe piaţă, cu intenţia de a proteja cumpărătorii. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat publicităţii un set de reguli pentru evitarea cumpărării alimentelor alterate.
Perioada premergătoare sărbătorilor reprezintă vârful de lance pentru activitatea comercială. În Săptămâ-
na Mare au loc cele mai multe vânzări de produse alimentare, fiecare client dorind să-şi facă o minimă aprovizionare de Paşte. Sectoarele verificate de inspectorii de la ANPC sunt cele ale produselor specifice sărbătorii, respectiv cele de carne, ouă, cozonac şi preparate din peşte.
Alimentele, sub lupă
Un rol important în verificarea calităţii hranei îl are verificarea condiţiilor de vânzare a produselor. E bine să cumpărăm numai din locuri autorizate, curate şi igienizate frecvent, unde caracteristicile organoleptice ale produselor au şanse să rămână mai mult timp în limitele admise.
Respectarea temperaturilor de păstrare şi expunere a produselor în vederea comercializării, precum şi încadrarea în termenul de garanţie înscris pe produs sunt primele analize pe care un cumpărător trebuie să le facă. Apoi, se verifică normele privind aditivii alimentari destinaţ