Edilul sectorului 6 a fost campion la cheltuielile decontate pentru salubrizare, dar s-a zgârcit la investiţiile în drumuri. Sursa: Mediafax
Sectorul 6, condus de Cristian Poteraş, a reuşit să se păstreze pe linia de plutire în ultimii 4 ani. Aceasta e concluzia analizelor municipalităţii, care mai arată că „administraţia se situează în plutonul de mijloc“ şi că „nu s-a distins între celelalte sectoare în mod pozitiv la niciun capitol“.
A avut excedente bugetare, n-a investit foarte mult în transporturi, a ţinut în frâu cheltuielile la învăţământ, cultură şi culte, nu a depăşit mediile municipale la capitole de venituri şi cheltuieli şi nu s-a detaşat de plutonul format din sectoarele 4 şi 5, la capitolul bugete. În concluzie, specialiştii municipalităţ ii au fost de părere că e loc şi de mai bine la sectorul 6.
Străzi proaste, dar curate
Cu un buget cumulat în valoare de 1,23 miliarde de lei, sectorul 6 se situează pe locul 4 la nivelul Capitalei după sectoarele 1, 2 şi 3. La fel ca la celelalte administraţii, cele mai mari cheltuieli au fost pentru învăţământ (390 de milioane lei), dezvoltare publică (300 de milioane de lei) şi servicii sociale (185 de milioane lei).
Cel mai mult a avut de suferit administraţia străzilor. Deşi sectorul nu se poate lăuda că le oferă clipe de vis şoferilor, puţini bani au luat direcţia asfaltărilor sau a întreţinerilor curente. Cifrele arată că, în perioada 2004- 2007, Poteraş „a investit“ în drumuri doar 76 de milioane de lei, în condiţiile în care, în sectorul 3 s-au cheltuit doar în 2006 aproape 90 de milioane. Diferenţele de investiţii sunt mari, ţinând cont de faptul că bugetul cumulat al administraţiei Poteraş a fost cu doar 250 de milioane de lei mai mic decât cel al administraţiei Negoiţă.
Poteraş însă a dorit să aibă un sector curat şi a alocat sal