Leadership-ul a devenit o stare de fapt, nu trebuie sa fii superiorul cuiva pentru a actiona ca un lider. Mai mult decat un stil de conducere, acesta inseamna initiativa, cum sa gasesti noi modalitati de a face acelasi lucru intr-un mod diferit sau cum sa
"Vrem sa ne concentram mai mult pe dezvoltarea abilitatilor de leadership in organizatie si anume pe promovarea acestora la toate nivelurile. Leadershipul devine tot mai important pentru toti angajatii din companie, pentru ca leadership-ul vizeaza nu numai angajatii care conduc oameni, dar si pozitiile de executie", spune Monica Vijeu, director de resurse umane al JTI Romania, unul dintre principalii producatori de tigarete de pe piata locala, care va investi peste un milion de dolari in programe de training de leadership in urmatorii doi - trei ani.
In opinia lui Vijeu, oamenii sunt adevaratul capital al oricarei companii, de aceea nivelul la care businessul evolueaza depinde foarte mult de nivelul la care se dezvolta acestia. Ca si in celelalte companii multinationale, in JTI exista posibilitatea dezvoltarii unei cariere internationale, mai ales in cazul celor care ocupa pozitii de management.
"In prezent, mai mult de 20 de romani lucreaza peste hotare, fie in sediul central al companiei din Geneva, fie in alte locatii din lume. Acestia sunt manageri care vin din zona de productie, dar si din zona de marketing sau cea financiara", explica Vijeu.
De asemenea, in companie lucreaza deja trei angajati straini. Pe langa acestia, vin periodic si angajati straini care lucreaza temporar in organizatie. "Strainii vin sa lucreze pe perioade de trei - cinci ani, dar si pentru sarcini care se desfasoara pe o perioada de 12 luni, pentru a invata sau pentru a impartasi din experienta pe care ei au capatat-o in locatiile in care au lucrat", mai spune Vijeu.
Directorul de HR specifica fa