Se apropie Paştele şi Campionatul European de fotbal - două motive pentru care trebuie să te uiţi cu atenţie la rafturile cu televizoare.
Paştele stă, anul acesta, şi sub semnul digitalului. În afară de reducerile obişnuite din magazine, noile oferte cuprind acum aparate pregătite pentru revoluţia televiziunii digitale. Cam orice televizor cu plasmă sau cu cristale lichide ar trebui să accepte semnal digital, deşi puţine posturi româneşti emit în acest sistem. Televiziunea digitală promite o imagine mai bună şi servicii interactive.
Febra high-definition
Într-un studiu realizat recent de TNS, se arată că 17% dintre europeni au cumpărat deja un televizor high-definition (HD) şi în jur de 14% spun că vor achiziţ iona unul în următorii ani. Britanicii şi finlandezii sunt cei mai atraşi de noua tehnologie utilizată de televizoarele cu plasmă sau LCD, 75%, respectiv 76% dintre aceştia deţinând deja un televizor HD.
Care este de fapt diferenţa dintre televizorul digital şi cel HD? În primul rând, dacă primul are un aspect 4:3, al doilea suportă 16:9, deci filmele pot fi văzute mult mai bine. Rezoluţia este de asemenea îmbunătăţită în al doilea caz, iar imaginea este mai fluidă. În cazul televiziunii digitale, din imagine se elimină anumite detalii care se presupune că nu sunt observate de ochiul uman, pe când la HDTV imaginea este mai bogată în amănunte vizuale.
Intrări şi ieşiri
Cam toţi clienţii se uită la diagonală atunci când aleg un televizor, dar aceasta este importantă doar dacă ştii că aparatul va sta mult timp în camera pentru care este cumpărat. În afară de dimensiuni, poate ar fi bine să afli dacă televizorul respectiv este dotat cu intrările şi ieşirile dorite. În ultima vreme, multe modele au deja un port USB, pe care-l poţi folosi pentru a viziona pe televizor fotografii şi clipuri,