Ciprian Costin, student la doua universitati iesene, a fost admis ca participant la un seminar de opt saptamani despre tehnologia limbajului uman, in Statele Unite ale Americii. Acesta a castigat un concurs de finantare din partea agentiei federale americane NSF (National Science Foundation - Fundatia Nationala pentru Stiinta), care sponsorizeaza aproximativ 20 la suta dintre cercetarile universitare americane.
Ciprian Costin este student in anul al II-lea la Facultatea de Informatica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza, dar si la Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru a Universitatii de Arte George Enescu, unde studiaza pianul. Eminentul student care a sustinut un recital de pian la deschiderea anului universitar la Cuza a reusit sa imbine cu succes pasiunea pentru doua domenii total diferite. "In liceu, a fost unul dintre putinii ieseni care au reusit sa promoveze doi ani intr-unul singur, iar apoi a intrat la facultatile de Informatica, respectiv Compozitie, cu mediile 9,96 si 10. In cariera sa a obtinut peste 30 de premii la muzica, matematica si pian si a concertat in tari ca Franta, Germania, Italia si Olanda", a declarat Vasile Isan, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. NSF a ales candidatura lui Ciprian Costin dintr-un numar de 80 de alte dosare si ii va acorda o bursa de 5 mii de dolari pentru a acoperi costurile participarii la editia din 2008 a "Workshop on Human Language Technology (Seminar pe tema tehnologiei limbajului corpului uman - n.r.)". Evenimentul se va desfasura intre 23 iunie si 15 august, in statul Maryland din Statele Unite ale Americii.
Ciprian Costin, student la doua universitati iesene, a fost admis ca participant la un seminar de opt saptamani despre tehnologia limbajului uman, in Statele Unite ale Americii. Acesta a castigat un concurs de finantare din partea agentiei federale