Mercedes-ul SL 65 AMG si ai sai 612 CP "de fabrica" nu au nevoie de nicio prezentare. Dar "desinenta" Black Series da fiori pe sira spinarii si prevesteste ceva si mai rau.
Black Series nu se refera la culoarea bolidului si nici nu are vreo legatura cu "doamna cu coasa". Desi..., daca se apasa fara simt de raspundere acceleratia, s-ar putea sa vina mai repede decat era prevazut. Black Series (BS) se traduce printr-o serie de modificari operate SL-ului 65 AMG, ce transforma masina super-sport, intr-una de curse.
Concret, specialistii AMG s-au intrecut pe ei insisi. Ei au supus SL-ul 65 AMG la o cura de slabire drastica, pe baza de fibra de carbon si alte artificii tehnologice, in urma careia raportul kilogram/cal putere (kg/CP) a scazut la 2.74 kg/CP, de la 3.46 kg/CP. De exemplu, capota motorului, aripile, acoperisul, eleronul spate si difuzorul de aer integrat in parasocul spate sunt din carbon. Dar partea trista este ca s-a renutat la sistemul de decapotare. Asta e! si frumoasa, si desteapta, si devreme acasa nu prea se poate...
Totusi, sa nu credeti ca bolidul a ajuns numai piele si os. De mare ajutor a fost si cresterea puterii propulsorului V12 bi-turbo, de 6.0 litri, la 670 CP (± 66 CP). Pe asfalt, aceste cifre se traduc printr-o acceleratie 0-100 km/h in mai putin de 4.0 secunde si printr-o viteza maxima de peste 320, dar care nu se poate atinge decat daca se renunta la limitatorul electronic (300 km/h). De asemenea, trebuie mentionat ca SL-ul 65 AMG BS nu mai dispune de suspensie pneumatica, specialistii renuntand la aceasta in favoarea unui sistem normal, cu arcuri si amortizoare.
Cei interesati si solvabili trebuie sa se grabeasca, pentru ca nu vor fi produse decat 350 de astfel de bijuterii. Prezentarea oficiala a masinii este asteptata in iulie, la Marele Premiu al Germaniei (F1).
Mercedes-ul SL 65 AM