Cei mai mulţi români au ales să petreacă anul acesta în stil tradiţional Cu mai puţin de o săptămână înaintea Paştelui, nicio mănăstire din Bucovina nu mai are locuri de cazare
Cei mai mulţi români au ales să petreacă anul acesta în stil tradiţional
Cu mai puţin de o săptămână înaintea Paştelui, nicio mănăstire din Bucovina nu mai are locuri de cazare pentru pelerini şi turişti. La Mănăstirea Putna, cele peste 250 de locuri de cazare au fost rezervate încă de anul trecut, iar preţurile pot ajunge şi până la 80-100 de lei pentru camerele considerate de lux.
Aceeaşi situaţie şi la pensiunile din Munţii Apuseni şi Maramureş, unde, pe lângă preţurile promoţionale de Paşte, proprietarii de pensiuni îşi ispitesc clienţii şi cu bucate tradiţionale.
În Neamţ, la pensiunile situate în apropierea lăcaşurilor de cult, gazdele deja se pregătesc pentru prepararea bucatelor tradiţionale: drob de miel, pârjoluţe, pastramă, brânzeturi, legume proaspete, ciorbă de miel, păstrăv, miel la cuptor, pască, cozonac, stropite din belşug cu ţuică, afinată, vişinată, vin alb şi roşu.
Preţurile practicate în această perioadă, în funcţie de condiţiile oferite, sunt cuprinse între 140 şi 220 de lei pe zi de persoană, pentru cazare, demipensiune şi masa festivă de Paşte. Mult mai ieftin, până în 65 de lei pe zi de persoană, este oferta care cuprinde doar cazarea, iar turiştii trebuie să-şi prepare singuri masa.
Ateliere de meşteşuguri la Botiza
La Tulcea, pachetul de servicii costă 550 lei/persoană, pentru 4 zile, cu pensiune completă, iar mâncarea este tradiţională. În preţ sunt incluse şi două excursii pe bălţile şi ghiolurile din Delta Dunării, cu catamaran sau lotci pescăreşti şi picnic cu grătar din peşte pe malul bălţii.
În zona Bran, Moieciu, Fundata, dar şi la pensiunile din jurul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, tariful m