Localul lui Ferran Adria, El Bulli, din Barcelona,a primit, pentru a treia oară consecutiv, titlul de cel mai bun restaurant din lume. Totul a început în 1961 cu un miniteren de golf. A continuat în 1963 cu un beach bar şi în 1964 a apărut primul restaurant. Între 1970 şi 1975 restaurantul a prosperat, începând să fie servite tot mai multe şi mai variate feluri de mâncare. În 1976 îi este decernată Steaua Michelin, o distincţie pentru restaurantele de mare clasă.
În 2002, revista Restaurant Magazine îl desemnează cel mai bun restaurant din lume. Însă punctul maxim al recunoaşterii este atins în 2006, când peste 500 de experţi culinari, critici şi bucătari din întraga lume au hotărât că EL Bulli este, cu siguranţă, cel mai bun restaurant din lume.
Restaurantul si-a câştigat renumele prin sortimentele culinare ridicate la nivel de artă şi servirea ireproşabilă. În 2007, apar două noi cărţi editate de elBullibooks, în care este adunată întreaga istorie a lui El Bulli.
Pe lângă premiul oferit de prestigioasa revistă, restaurantul a mai primit alte 4 premii, unul dintre ele fiind din partea Ministerului Culturii din Spania.
Ferran Adria, în vârstă de 44 de ani, proprietarul restaurantului , a primit premiul în cadrul unei ceremonii oreganizate aseară, la teatrul Freemasons Hall, Covent Garden, Londra.
"Împart premiul cu toţi maeştrii bucătari spanioli şi cu cei 70 de angajaţi ai El Bulli", a spus Adria.
(10:04)