După un an de mandat la conducerea Ministerului Educaţiei, Cristian Adomniţei va rămâne în istorie ca ministrul steluţelor şi al reformelor controversate. Tezele cu subiect unic au devenit criteriu de admitere la liceu, variantele de subiecte la bacalaureat au bareme schimbate, în unele şcoli din Spania şi Italia au fost introduse cursuri de limbă şi civilizaţie românească pentru copiii celor plecaţi la muncă, s-a investit în infrastructura şcolilor şi universităţilor, deşi nu peste tot se văd rezultatele. Sursa: RompresSursa: Mihai Spiridonica
1 /.
Felul în care s-au întâmplat toate acestea a stârnit nemulţumirea unei mari părţi a părinţilor, elevilor şi profesorilor.
Nu au lipsit gafele, care au adus în discuţie pregătirea lui Adomniţei, una fără legătură cu domeniul luat în primire: inginer în construcţii.
La începutul lunii viitoare, Adomniţei va intra în concediu pentru a-şi pregăti campania electorală pentru Primăria Iaşiului. Asta în condiţiile în care se apropie tezele cu subiect unic, examenul de bacalaureat, repartizarea elevilor la licee, iar legile educaţiei rămân în proiect. Atribuţiile actualului ministru vor fi preluate de secretarul de stat pentru învăţământ superior, Remus Pricopie, care va avea şi drept de semnătură în locul său. Comisia pentru examenul de bacalaureat va fi condusă de secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, iar de coordonarea tezelor cu subiect unic se va ocupa Gabriella Pasztor, secretar de stat pentru învăţământ în limba minorităţilor.
Realizări: legile educaţiei şi bani pentru renovări
Aproape şapte miliarde de lei au mers - din 2007 şi până acum - către infrastructura unităţilor de învăţământ, dintre care peste 6,3 miliarde au fost destinate reparaţiilor capitale în 17.119 şcoli şi 2.503 universităţi. Cifrele au fost publicat