Până la data de 15 mai 2008, persoanele fizice pot opta pentru direcţionarea unui procent de până la 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul fiscal 2007 către o organizaţie non-profit înregistrată în România. Direcţionarea unei părţi din impozit este posibilă pentru toate tipurile de venit, fie că sunt venituri de natură salarială sau alte categorii de venit. Procedura de deducere a celor 2 procente este foarte simplă. Cei care obţin doar venituri din salar
Până la data de 15 mai 2008, persoanele fizice pot opta pentru direcţionarea unui procent de până la 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul fiscal 2007 către o organizaţie non-profit înregistrată în România.
Direcţionarea unei părţi din impozit este posibilă pentru toate tipurile de venit, fie că sunt venituri de natură salarială sau alte categorii de venit. Procedura de deducere a celor 2 procente este foarte simplă.
Cei care obţin doar venituri din salarii şi care nu au obligaţia de a depune o declaraţie anuală de venit, pot pur şi simplu să completeze un formular (formularul 230) cu detaliile organizaţiei pe care doresc să o susţină şi să depună această declaraţie la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul, împreună cu o copie a fişei fiscale emisă de către angajator pentru anul 2007.
Cei care obţin venituri de altă natură şi care au obligaţia de a depune o declaraţie anuală de venit (formularul 200) trebuie să completeze detaliile organizaţiei non-profit pe care au ales-o în secţiunea dedicată a formularului 200.
Conform Mădălinei Racoviţan, Tax Senior Manager în cadrul KPMG România, “scopul celor 2% din impozit este de a încuraja dezvoltarea sectorului non-profit precum şi de a da contribuabililor posibilitatea de a decide asupra felului în care es