Saptamina Mare - perioada in care, de regula, magazinele si pietele
sint luate cu asalt de zecile de gospodine cuprinse de febra pregatirilor. Cele mai cautate produse - carnea de miel si ouale.
Deocamdata, la Braila, e inca liniste. Cu toate acestea, veterinarii si inspectorii Protectiei Consumatorilor au declansat deja campanii de prevenire a imbolnavirilor cauzate de alimentele specifice Sarbatorilor Pascale. Sint nominalizate centrele autorizate pentru sacrificarea mieilor si se specifica pe ce criterii se pot valorifica ouale la nivel national sau doar in piete, pe plan local. Totodata, ni se atrage atentia ce trebuie sa avem in vedere atunci cind cumparam carne, oua, produse de patiserie sau vin, astfel incit sa nu constatam, cind ajungem acasa, ca am dat banii pe o marfa deja degradata si periculoasa pentru sanatate. Toate aceste informatii sint binevenite si, din cite se pare, ajung in timp util la cumparatorii braileni. Care cumparatori nu prea se inghesuiau, ieri, sa se aprovizioneze pentru masa de Paste, semn ca vor face piata mai spre sfirsitul saptaminii. Ieri, kilogramul de carne de miel costa, in Piata Halelor, 17 lei, iar ouale de calitatea I se vindeau cu 0,32 lei.
Veterinarii, la posturi pina pe 30 aprilie
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila anunta masuri speciale, intreprinse in scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare, in perioada Sarbatorilor Pascale cind, in mod traditional, creste consumul alimentelor de origine animala. Astfel, veterinarii promit sa acorde o atentie sporita modului in care se produce, depoziteaza, transporta si comercializeaza carnea de miel si ouale, precum si alte produse sau alimente de origine animala si non-animala. Pentru a se putea interveni in timp util, daca situatia o va cere, la nivelul DSVSA si a