Politicienii romani, tineri, batrani, mai mult sau mai putin scoliti gafeaza frecvent. Fie ca e vorba de greseli gramaticale, de incultura sau pur si simplu de nerespectarea unor protocoale care se impun in pozitia in care se afla, oamenii politici nu au nicio scuza pentru aceste gafe. Nu au scuze pentru ca isi asuma pozitia in care se afla, viata politica si viata in lumina reflectoarelor.
Poate ca inainte de a vorbi ar putea sa se informeze mai bine, sa mai deschida o carte, sa mai dea un search pe Google. Dar sunt lucruri pe care nu le mai poti invata dupa o varsta. Gramatica se invata de la sapte ani, bunul simt de la parinti, cultura generala din liceu si pana la sfarsitul vietii.
Politica se invata si ea, de la arta de a tine un discurs, la felul in care trebuie sa te porti. La fel de bine trebuie sa stii cand sa taci, dar cei mai multi politicieni romani nu-si pot inchide gura chiar daca habar nu au despre ce vorbesc. In ultima vreme greselile gramaticale ale politicienilor au tinut pagini intregi de ziare si au provocat numeroase discutii. Oare au chiulit politicienii de la scoala asa cum chiulesc in Parlament?
Este oare de vina scoala pentru ca primarul general Adriean Videanu nu stie cum se scrie "va castiga"? Sau profesorii Elenei Basescu pentru ca nu stie care este pluralul de la "succes"? Chiar presedintele Traian Basescu spunea sambata ca universitatile sunt niste "tiparnite", niste fabrici de diplome.
Ministrul-istoric-gafeur
Cel mai "celebru" ministru gafeur al tuturor timpurilor este Adrian Cioroianu. Gafele domniei sale au fost surprinzatoare tinand cont de pregatirea sa. Cioroianu, unul dintre cei mai tineri ministri de Externe ai Romaniei, este absolvent al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, si are masterul si doctoratul in istorie la Universitatea Laval din Quebec. Ca istori