Cu toate că ne confruntăm cu scumpiri, preţul bunătăţilor de Paşte nu a crescut foarte mult faţă de anul trecut. Ouă roşii, cozonaci, pască, drob, stufat şi friptură de miel sunt numai câteva dintre preparatele cu care craiovenii aşteaptă Paştele. Gospodinele scot în această perioadă sume frumuşele din buzunar pentru cumpărarea lor. În aşteptarea mieilor vii pe piaţa craioveană, în galantare, carcasele de miel se comercializează de câteva săptămâni. În funcţie de locul de unde le cumpăraţi, acestea se vând cu preţuri cuprinse între 17 şi 19 lei/kg, în uşoară creştere faţă de anul trecut, când preţul lor pleca de la 15 lei/kg, dar în scădere faţă de 2006, când carnea de miel a ajuns şi la 20 de lei/kg. Carnea de oaie se vinde doar cu 9 lei/kg. Pentru persoanele foarte ocupate, în magazine există drob gata pregătit, la un preţ de aproximativ 17 lei/kg.
Vopseaua de ouă costă între 0,35 şi 6 lei pachetul Masa de Paşte nu se rezumă însă numai la preparate din carne. Ouăle, care sunt la mare căutare în această perioadă, au preţuri pornind de la 0,45 lei/bucata. Vopseaua este tot mai diversificată, cu preţuri pornind de la 0,35 de lei şi ajungând până la 5-6 lei. Hârtia-ornament se vinde cu aproximativ patru lei. Persoanele foarte ocupate, care nu au timp să stea în bucătărie, pot cumpăra ouă gata vopsite, la un preţ de aproximativ 7,5-8 lei cutia de zece bucăţi.
Preţuri asemănătoare cu anul trecut Şi cum de pe masa de Paşte nu poate lipsi cozonacul, oferta este diversificată, preţurile variind, ca şi anul trecut, între trei şi zece lei, în funcţie de magazin sau patiserie. Pentru cei mai puţin conservatori există cozonacul italian (panettone), al cărui preţ variază între patru (faţă de minimum şapte anul trecut) şi peste 20 de lei bucata. În ceea ce priveşte prăjiturile, preţul variază între 8 şi 27 de lei/kg. Surpriza sezonului o constituie vinul, al c