Salariul bun, programul de lucru convenabil şi trainingurile profesionale nu aduc mulţumirea pe care o presupune siguranţa locului de muncă, relevă un sondaj realizat recent de ISRA Center. Cercetarea, realizată în exclusivitate pentru revista Capital, a fost efectuată pe un eşantion constituit din 1.102 persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani. Principalele obiective urmărite au fost evaluarea, de către angajaţi, a propriilor condiţii de muncă
Salariul bun, programul de lucru convenabil şi trainingurile profesionale nu aduc mulţumirea pe care o presupune siguranţa locului de muncă, relevă un sondaj realizat recent de ISRA Center.
Cercetarea, realizată în exclusivitate pentru revista Capital, a fost efectuată pe un eşantion constituit din 1.102 persoane din mediul urban, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani. Principalele obiective urmărite au fost evaluarea, de către angajaţi, a propriilor condiţii de muncă şi modul în care sunt percepute multinaţionalele de către cei care lucrează în alt tip de companii.
Potrivit rezultatelor, peste jumătate dintre respondenţi (57%) sunt cu adevărat interesaţi de ceea ce fac la locul de muncă, în timp ce 39% au măcar satisfacţia că fac ceea ce ştiu mai bine, ceea ce înseamnă că o pondere importantă a angajaţilor nu se confruntă cu lipsa motivaţiei faţă de natura activităţii lor.
Lucrul peste program reprezintă însă un subiect sensibil, o treime dintre salariaţi precizând că nu le sunt plătite orele suplimentare. De asemenea, 25% afirmă că muncesc foarte mult, motiv pentru care nu le rămâne timp suficient pentru viaţa personală. Femeile acuză într-o proporţie mai mare acest aspect, deşi ele depăşesc mai rar programul „clasic“ de lucru, în comparaţie cu bărbaţii.
Per total, at