Varianta adoptată de Cameră, neconstituţionalăCurtea Constituţională a decis, ieri, că legea pentru modificarea Legii privind responsabilitatea ministerială este neconstituţională întrucât varianta adoptată de Camera Deputaţilor cuprinde modificări semnificative faţă de proiectul iniţiat de Guvern şi adoptat de Senat, ca primă Cameră sesizată.
În şedinţa de ieri, Curtea Constituţională (CC) s-a pronunţat asupra sesizării de neconstituţionalitate a legii pentru modificarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, în cadrul controlului anterior promulgării legii, potrivit prevederilor articolului 146 litera a) din Constituţie, potrivit unui comunicat al CC, informeză Mediafax.
Întreaga argumentaţie reţinută în motivarea soluţiei Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului, potrivit comunicatului.Sesizarea semnată de 71 deputaţiSăptămâna trecută, Curtea Constituţională a examinat sesizarea înaintată de 71 de deputaţi referitoare la neconstituţionalitatea legii pentru modificarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, dezbaterile fiind reluate în cursul zilei de ieri. În 5 iulie 2007, Curtea a mai luat în discuţie neconstituţionalitatea unor prevederi ale Legii 115/1999, admiţând excepţia de neconstitutuţionalitate ridicată în cazul fostului premier Adrian Năstase, respective că foştii guvernaţi se bucură de aceeaşi imunitate ca cei aflaţi în funcţii. Procesul de corupţie în care este inculpat fostul premier Adrian Năstase fusese suspendat din 22 martie 2007, după ce instanţa supremă a admis trimiterea dosarului la Curtea Constituţională pentru examinarea excepţiilor de neconstituţionalitate a articolului 23 alineatele 2 şi