» Parlamentarii au primit dosarele de cauza ale "alesilor", fosti ministri pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale, fapt fara precedent ce se datoreaza Deciziei 270 a Curtii Constitutionale. Parlamentul este practic transformat intr-o instanta de judecata.
» Pusi in fata miilor de pagini de documente, dovezi adunate de procurori de-a lungul unor ani intregi de munca, conducerea Parlamentului cere aviz CSM si DNA pentru a se acoperi in privinta accesului la probe secrete din dosarele lui Miron Mitrea, Paul Pacuraru si Codrut seres.
Conducerea camerei deputatilor ar fi trebuit sa ia, ieri, o decizie cu privire la solicitarea DNA de a fi avizata inceperea urmaririi penale a lui Miron Mitrea, vizat intr-un dosar de coruptie si acuzat de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Biroul Permanent nu a putut insa lua o hotarare pe de o parte din cauza absentei mai multor membri, iar pe de alta din cauza "golurilor" procedurale. La sedinta au participat doar sase din cei 13 membri ai BP, lipsind Miron Mitrea si Ioan Munteanu de la PSD, Cornel Popa de la PNL, Ioan Oltean de la PD-L, Lucian Bolcas si Gelil Eserghep de la PRM, in timp ce Valer Dorneanu (PSD) a participat doar la inceputul discutiilor. Presedintele Bogdan Olteanu si ceilalti deputati prezenti nu au putut discuta decat informal situatia si luarea unei decizii a fost amanata pentru cel putin doua saptamani, in conditiile in care urmatoarea sedinta de BP a fost stabilita pentru data de 5 mai. Cea mai mare problema a deputatilor a constituit-o insa procedura de urmat. Mai bine zis, lipsa acesteia.
Dupa ce au cerut sus si tare, in repetate randuri, acces la dosarele intocmite de procurori pentru a se putea pronunta asupra inceperii urmaririi penale a fostilor ministri care au si calitatea de parlamentari, "alesii" care au absolut toate do