Acţiunile listate la bursă au înregistrat o evoluţie modestă şi în săptămâna recent încheiată, interesul investitorilor fiind la nivelul minim, ceea ce conduce la valori zilnice tranzacţionate reduse. Săptămâna a început cu scăderi generalizate şi destul de importante ca amploare, fără să fie însă determinate de informaţii legate de piaţa internă. Şedinţa de luni s-a remarcat şi prin faptul că în piaţa principală nu a existat nicio societate care să în
Acţiunile listate la bursă au înregistrat o evoluţie modestă şi în săptămâna recent încheiată, interesul investitorilor fiind la nivelul minim, ceea ce conduce la valori zilnice tranzacţionate reduse.
Săptămâna a început cu scăderi generalizate şi destul de importante ca amploare, fără să fie însă determinate de informaţii legate de piaţa internă. Şedinţa de luni s-a remarcat şi prin faptul că în piaţa principală nu a existat nicio societate care să înregistreze creştere la finalul acesteia, situaţie extrem de rară. Indicii au marcat noi minime pentru perioada scursă din partea a doua a anului 2006 şi au încheiat săptămâna analizată cu scădere de 0,75% pentru BET şi 1,5% pentru BET FI.
După şedinţa de luni, acţiunile au încercat creşteri timide şi au recuperat jumătate din scăderea de la începutul săptămânii. Chiar dacă Petrom s-a tranzacţionat luni şi la 0,4 lei/acţiune, a reuşit să închidă la 0,458 lei, cea mai bună evoluţie dintre acţiunile incluse în coşul indicelui BET. Cu o creştere de 6,5%, SNP se tranzacţionează acum la nivelul maxim din ultimele luni. În sectorul bancar, BRD a reuşit să aducă un randament de aproape 2%, iar Erste Bank, de aproape 3%. În scădere, am avut Banca Transilvania (-0,7%) şi Banca Carpatica (-1,5%).
Dintre acţiunile lichide, s-au remarcat Rompetrol Rafinare, care au încheiat o săptă