Biroul electoral central (bec) a emis ieri o hotarare in care explica ce este si ce nu este mita electorala. Partidele pot imparti in campania electorala materiale de propaganda, cum ar fi afise, pliante, brichete, cani, galeti, sepci, tricouri, dar nu si obiecte care "au o valoare economica semnificativa" si nici alimente sau bauturi, explica BEC. "Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani", spune textul legii.
BEC precizeaza ca prin "bunuri" – in sensul acestui articol din lege – se inteleg "acele obiecte care au o valoare economica semnificativa, precum si marfuri de utilitate alimentara (alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun) sau nealimentare". BEC mentioneaza insa ca in aceasta categorie nu se incadreaza materialele de propaganda electorala, precum: afise, pliante, carti postale, ilustrate, brichete, chibrituri, calendare, cani, galeti, caiete, pixuri, sepci, tricouri, esarfe, fulare si "alte obiecte asemanatoare", si nici insigne, ecusoane, fanioane, stegulete si altele asemenea.
Biroul electoral central (bec) a emis ieri o hotarare in care explica ce este si ce nu este mita electorala. Partidele pot imparti in campania electorala materiale de propaganda, cum ar fi afise, pliante, brichete, cani, galeti, sepci, tricouri, dar nu si obiecte care "au o valoare economica semnificativa" si nici alimente sau bauturi, explica BEC. "Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze