Drumul spre antreprenoriat implica mai intai dobandirea unei experiente ca angajat. Parcurgerea diferitelor trepte ale ierarhiei dintr-o companie in ipostaza de angajat asigura disciplina si o viziune de ansamblu in demararea, conducerea si dezvoltarea pr
"Antreprenoriatul este ca saltul cu parasuta, nu trebuie sa te gandesti prea mult ca altfel nu mai sari! Nu este bine sa ai temeri, sau cel putin sa le constientizezi, deoarece acestea iti pot paraliza capacitatea de actiune", a declarat Andreea Iftimie, managing partner al salonului de bronzare Chocolate Bar deschis in Bucuresti.
Cu o investitie initiala de peste 200.000 de euro, banii alocati achizitionarii de echipamente, amenajarii si instalarii unei retele de electricitate care sa poata sustine mai multe solarii aflate in functiune, Andreea Iftimie a deschis la varsta de 27 de ani un centru de bronzare, o cafenea si o ciocolaterie, toate trei in aceeasi unitate. Marja de profit estimata este de 35%, iar cifra de afaceri anticipata in primul an de functionare se ridica la 100.000 de euro.
Andreea Iftimie spune ca teama de esec trebuie invinsa prin sustinerea ideii de succes, indiferent de obstacolele ce intervin in demararea si dezvoltarea afacerii.
"Gustul libertatii decizionale si al independentei financiare creeaza dependenta, acesta fiind unul dintre motivele pentru care oamenii intra in antreprenoriat. Odata intrat in domeniul afacerilor se intampla ca uneori sa iti doresti sa renunti la responsabilitatea mare pe care o ai, sa lasi jos greutatea de pe umeri si sa zburzi", a precizat ea.
In opinia ei sa fii patron inseamna sa ai o viziune despre o modalitate prin care sa creezi valoare pentru oameni si prin acest lucru sa fii rasplatit atat financiar cat si cu satisfactia de a lasa amprenta pe un proiect.
Diferenta dintre un patron si un angajat se traduce prin