Poliţia rutieră a amplasat 30 de echipaje pe DN1 pentru a stăvili excesul de viteză Creşterea numărului de accidente rutiere grave a determinat luarea unor măsuri drastice de către
Poliţia rutieră a amplasat 30 de echipaje pe DN1 pentru a stăvili excesul de viteză
Creşterea numărului de accidente rutiere grave a determinat luarea unor măsuri drastice de către Poliţia Rutieră. Cel mai "negru" drum din România, DN 1, va fi împânzit de radare timp de o săptămână. Rezultatele au şi început să se vadă. Marţi, pe cei aproape 600 de kilometri ai acestui drum naţional nu a avut loc niciun accident grav care să aibă drept cauză viteza excesivă.
Acţiunea demarată la începutul acestei săptămâni face parte dintr-un program care se desfăşoară la nivel UE în cadrul TISPOL (Organizaţia europeană a poliţiilor rutiere).
Măsurile luate împotriva vitezomanilor nu se opresc însă numai la DN1. Poliţia rutieră va suplimenta în aceste zile numărul radarelor mobile, pe cele mai circulate artere rutiere din ţară. Aceste dispozitive vor fi împrumutate de la judeţele care se confruntă cu un risc mai mic de accidente. În weekend până la sfârşitul acestei săptămâni, se vor suplimenta şi radarele din judeţul Constanţa şi de pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi cea a Soarelui.
Directorul-adjunct al Direcţiei Poliţiei Rutiere, Gino Boşman, ne-a declarat, ieri, că aproximativ 10 judeţe din ţară, printre care Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Galaţi vor împrumuta câte unul sau două echipaje mobile dotate cu radar, pentru zonele cu risc ridicat de accidente.
Statistici sumbre pentru drumurile României
Cel puţin 7 oameni mor şi 15 sunt răniţi grav, în fiecare zi, în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile din România. Subcomisarul Paul Ulieru de la centru Infotrafic al Direcţiei de Poliţie Rutieră ne-a declarat, ieri, că, în primele trei luni ale acestui