Timp de două ore, 30.000 de elevi, împreună cu profesorii lor, au încercat să-i convingă pe politicienii invitaţi la dezbatere că dreptul la educaţie merită respectat Peste 30.000 de
Timp de două ore, 30.000 de elevi, împreună cu profesorii lor, au încercat să-i convingă pe politicienii invitaţi la dezbatere că dreptul la educaţie merită respectat
Peste 30.000 de elevi români din 200 de şcoli din întreaga ţară au participat ieri la "Cea mai mare lecţie din lume". Evenimentul face parte din Campania Globală pentru Educaţie 2008, la care participă aproximativ cinci milioane de copii din peste 100 de ţări. Timp de două ore, copiii au încercat să-i convingă pe politicieni că dreptul la educaţie merită respectat. La nivel mondial, accesul la educaţia de calitate se va afla în atenţia opiniei publice pe tot parcursul acestei săptămâni.
Învăţământul românesc este slab din punct de vedere calitativ faţă de standardul european, iar modernizarea acestuia va dura cel puţin câţiva ani, a avertizat ieri preşedintele Traian Băsescu.
El a spus că nimeni nu va reuşi modernizarea sistemului de educaţie în intervalul 2008-2013 dacă în proces nu sunt implicaţi toţi partenerii, respectiv politicieni, asociaţiile studenţeşti, profesori şi sindicatele. Declaraţia a fost făcută în cadrul manifestării "Cea mai mare lecţie din lume", susţinută în România de organizaţia "Salvaţi Copiii" şi desfăşurată la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Capitală. La dezbatere au mai participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ONG-uri, profesori şi elevi. Ei au adus în discuţie necesitatea accesului la un învăţământ de calitate, punând un accent deosebit asupra copiilor cu dizabilităţi, a celor exploataţi economic şi a copiilor care aparţin minorităţilor etnice.
Discriminare în educaţie
Băsescu a precizat că separarea copiilor români de cei maghiari în educaţ