In campania electorala se vede cel mai bine ce parere proasta au politicienii despre electorat. M-am saturat de sondaje preelectorale. Va mai amintiti puzderia persistenta a sondajelor care aratau, cu putine zile inaintea alegerilor locale din 2004, ca dl Geoana intra „cap la cap“ cu dl Basescu in turul II si ca finala e „pe muche“? Va mai amintiti sondajele, pe cat de secrete, pe atat de adevarate, invocate de dl Alin Teodorescu cu cateva zile inaintea referendumului de anul trecut conform carora se va vota „da“ si „nu“ in proportii egale, diferenta urmand sa fie infinitezimala fie de-o parte, fie de cealalta?
Sunt doar doua exemple dintr-un sir de zeci din care reiese limpede ca acesti politicieni isi imagineaza ca electoratul este o turma. Daca ii spui cum „se voteaza“, alegatorul asa va face, fara sa-si mai chestioneze optiunea.
Va vota luat de val. Inutil sa spun ca rezultatul alegerilor invocate de mine ar fi trebuit sa umple de rusine pe cei care au pus in fata opiniei publice asemenea enormitati cu pretentii stiintifice. Inutil, pentru ca, vorba poetului, n-a fost, n-a fost asa... Ei cred, doar, ca ceilalti au manipulat mai bine.
M-am saturat de promisiuni halucinante. Dl Geoana a spus la Braila ca daca dl Videanu nu punea borduri se mareau pensiile. Si tot acolo, spun agentiile de presa, a mai zis una tare: daca PSD vine la putere, Guvernul va finanta jumatate din dobanzile creditelor imobiliare. Intrebarea nu este „cat de idioti crede dl Geoana ca sunt romanii ca sa-si formeze optiunea electorala pe baza acestui gen de declaratie?“, ci „cat de idiot e dl Geoana insusi sa creada ca asa se obtin voturile castigatoare?“.
Si va rog sa-l luati pe dl Geoana ca pe un exemplu generic pentru omul politic autohton implicat in alegerile din 2008, caci, pentru o data, nu persoana sa politica ma intereseaza aici, ci intreaga c