Infracţiunile violente comise de cetăţenii români din Italia au repercusiuni negative nu numai asupra italienilor, ci şi asupra comunităţii imigranţilor, fie aceştia români sau de altă Infracţiunile violente comise de cetăţenii români din Italia au repercusiuni negative nu numai asupra italienilor, ci şi asupra comunităţii imigranţilor, fie aceştia români sau de altă naţionalitate, informează agenţia de presă Adnkronos.
Imigranţii încep să plece din jurul zonelor în care au avut loc acte de violenţă comise de străini. Acest fenomen este evidenţiat şi de sociologul Isabella Clough-Marinaro, din cadrul Universităţii Americane din Roma, care a declarat că teama care cuprinde comunitatea străinilor este urmarea reacţiei politice a autorităţilor faţă de infracţiunea comisă de un individ izolat. Sociologul s-a referit la cazul românului Ioan Rus, acuzat de violarea unei studente, săptămâna trecută, în gara La Storta.
În calitatea sa de expert în problema comunităţii romilor, sociologul a explicat: "Mulţi români şi-au părăsit locuinţele, improvizate sau nu, situate în zonele învecinate cu staţia La Storta, de teama unor posibile atacuri. Aceasta teamă a cuprins atât românii, cât şi pe ceilalţi imigranţi. Este mai mult ca sigur că autorităţile locale vor relua şi intensifica demolările aşezărilor de ţigani".
Isabella Clough-Marinaro a reamintit cele petrecute anul trecut după uciderea Giovannei Reggiani, tot de către un român. Probabilitatea unei răzbunări din partea unor cetăţeni italieni este destul de mare.
Anul trecut, la câteva zile după crima din Tor di Quinto, de care este acuzat Romulus Mailat, patru imigranţi români au fost bătuţi de câţiva italieni înarmaţi în faţa unui supermarket din Roma.
Clough-Marinaro a afirmat: "În Italia, romii sunt luaţi cu uşurinţă drept ţapi ispăşitori pentru majoritat