Arsenalul tipic campaniilor electorale este scos din depozite. Laboratoarele sloganurilor lucreaza pentru transmiterea mesajelor electorale. Sloganurile fac parte din ceea ce se numeste management electoral si cauta sa exprime concis mesajul principal al partidului pentru grupuri-tinta. Au menirea sa-i apropie pe oameni de partide si candidati. Vehicule propagandistice de campanie pentru priza de mase. Indemn la vot, intr-o anume directie, pentru captatio benevolentiae.
Ce ravagii au facut "consensul", "linistea", "re-forma", "noi muncim, nu gandim", dar mai ales "noi nu ne vindem tara"! In perioadele de normalitate sloganurile au devenit seci, parca facute sa nu convinga alegatorii de ce trebuie sa voteze un anume candidat. O combinatie intre sloganuri de partid si de candidati.
PD-L si-a ales sloganul "Facem ce trebuie". Alegatorii care mai descifreaza cate un slogan si-ar putea pune intrebarea: De ce n-ati facut si pana acum? Oricum, la PD-L apar lideri "stimati si iubiti". Vorbele Elenei (extaziata de modelul mitralierei Boc) pot deveni slogan: "In timp ce unii spunem cateva cuvinte, dansul editeaza fraze". Nu degeaba are masteratul in stiintele comunicarii. De aici inainte, ne putem vaccina politic.
"Noul PSD" a iesit la rampa cu un slogan intr-un nou ambalaj – "Mai bine pentru mai multi" – pe care Bunicuta nu s-a dat in laturi sa-l desfiinteze. Ion Iliescu, lovind microfoanele, i-a mustruluit pe pesedisti pentru slogan. Doreste utopicul "pentru toti" (inca putin si revenim la "fiecaruia, dupa nevoi"). Egalitate la toate nivelurile. Cat de "mult", dar mai ales din ce surse? Te minunezi cum politicieni care au stat la putere 10-15 ani vorbesc si despre "valul schimbarii". De altfel, din vechiul slogan al Aliantei D.A. si cel de acum al PSD am putea crea unul nou: "Sa traiti bine, mai bine!". Sa vedeti atunci magnet la electorat! Dincolo