O serie de fotografii transmise de Telescopul spaţial Hubble prezintă o coliziune între două galaxii şi diversele forme pe care le pot lua galaxiile nou apărute, transmite FoxNews. Imaginile au fost prezentate publicului, de către NASA, ieri, în ziua în care s-au împlinit 18 ani de la lansarea în spaţiu a telescopului.
Potrivit specialiştilor, fuziunile dintre galaxii sunt mult mai obişnuite decat s-a crezut până acuma, iar ele s-au produs într-o proporţie mult mai mare la începuturile universului decât în prezent. Chiar şi galaxiile ce par izolate prezintă, în structura lor internă, urme ale fuziunilor şi ciocnirilor cu alte galaxii.
Chiar şi Calea Lactee conţine rămăşiţe ale ale altor galaxii care s-au ciocnit în trecut. Şi nici acum nu s-a oprit din a intra în coliziune cu alţi "vecini". Astfel că a început să absoarbă galaxia pitică Săgetător.
La rândul său. Calea Lactee va fi "devorata" de galaxia Andromeda în urmatoarele două miliarde de ani, susţin specialiştii, care au şi botezat viitoarea galaxie ce va fi formată "Milkomeda".
Deşi galaxiile care se ciocnesc se îndreaptă una spre alta cu mii de kilometri pe oră, interacţiunea dintre ele poate fi finalizată în milioane de ani.
(17:20)