Pe calcanul unui bloc dintre Calea Moşilor şi bulevardul Carol scrie, cu litere uriaşe: HEMOROIZI.
Greşeala ce se face în lumea actuală este introducerea principiului democratic acolo unde nu are ce căuta. Valorile nu pot fi democratizate. Democraţia poate fi suportul şi garantul valorilor, ca şi, asta-i adevărat, garanţia că ele nu se vor supraîncălzi.
Din politeţe, răspund scrisorilor unor oameni cu idei. Ca s-o fac, sunt nevoit să am şi eu idei. În realitate, n-am. Le fabric ad-hoc. Nu numai secolului douăzeci îi supravieţuiesc. Îmi supravieţuiesc.
Aflu din jurnalul lui Gheorghe Crăciun o vorbă a lui Adler: "A fi om înseamnă a te simţi inferior." Iată-mă şi supraom!
O frază a lui Gheorghe Crăciun însuşi: "Ordinea exprimă frica ta de moarte." Ordinea de pe masă, din cameră, presupun. Mă apucă frica o dată la câteva săptămâni. În restul timpului, ce curajos! Serios vorbind, cred invers. Ordinea e o formă de moarte. Viaţa e dezordine. A spune că ordinea exprimă frica de viaţă mi s-ar părea mai adecvat.
Ca principiu de ordine, Dumnezeu nu mi se pare mai interesant decât legea gravitaţiei. Ori este interioritate, ori Dumnezeu nu merită mai mult decât să iei act de existenţa lui.
Până nu demult, ai fi zis că optimismul şi pesimismul au realizat unitatea contrariilor. Se întrevedea o lume globală, asigurată material, în care tot ce se cuprinde, pe diferite trepte, se va dezindividualiza. Acum, s-ar părea că acest proiect întâmpină obstacole de nesurmontat.
Ne pregătim de Luxemburg. T are nevoie de două adrese de e mail. Le găsesc, stupoare!, în sertarul unde le caut. Una din ele dispare numaidecât. Până la ora asta, n-a reapărut.
Maxone e de o scrupulozitate în a-şi recunoaşte insuccesele sau limita succeselor nu lipsită de umor. Îl întreb: "-S-au băgat multe goluri pe partea ta ? -Nici unul. -Eşti aşa de bun ? -Portarul e