Prefectul Mihaela Marcu i-a atras, ieri, atentia directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) ca, dupa Sarbatorile pascale, sa isi indrepte atentia spre abatoarele din judetul Braila. "Am primit informatii, de la diverse surse, ca in abatoare nu se respecta normele sanitar veterinare. Se pare ca sint probleme cu carcasele animalelor sacrificate, care nu indeplinesc anumiti parametri, dar si cu carne alterata, care se congeleaza si este tratata cu anumite substante, pentru a parea proaspata. Va rog sa verificati aceste aspecte fiindca, din cite mi s-a spus, inspectorilor veterinari li s-au adus la cunostinta informatiile primite si de mine, dar nu au luat nici o masura", i-a cerut prefectul directorului Dragan, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural ce a avut loc, ieri, in Sala Mare a Prefecturii. "Nu avem informatii despre asemenea nereguli, dar vom verifica si va vom aduce la cunostinta concluziile anchetei", a raspuns directorul DSVSA.
In momentul de fata, in judetul Braila functioneaza cinci abatoare, dintre care doua sint de categoria A, produsele obtinute aici putind fi valorificate pe piata intracomunitara, iar alte trei sint in curs de certificare, avind o perioada de tranzitie, pentru a-si moderniza fluxul tehnologic, pina in 2009.
Prefectul Mihaela Marcu i-a atras, ieri, atentia directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) ca, dupa Sarbatorile pascale, sa isi indrepte atentia spre abatoarele din judetul Braila. "Am primit informatii, de la diverse surse, ca in abatoare nu se respecta normele sanitar veterinare. Se pare ca sint probleme cu carcasele animalelor sacrificate, care nu indeplinesc anumiti parametri, dar si cu carne alterata, care se congeleaza si este tratata cu anumite substante, pentru a parea proaspata. Va rog sa verificati aceste aspecte fiindca, din