Potrivit legislaţiei româneşti şi a acordurilor semnate cu Uniunea Europeană, dacă localităţile din mediul rural nu şi-au construit încă o pagină de internet, ar putea pierde finanţări importante. Sursa: Petre Cojocaru
Internetul pare să pătrundă destul de greu la ţară, chiar dacă Doljul este al doilea judeţ care a introdus reţeaua de intranet în toate cele 111 localităţi.
În aceste condiţii, doar o treime dintre primăriile comunelor au o pagină web de prezentare, cu toate că, potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale erau obligate să se prezinte publicului, în format electronic, până pe 1 iunie 2006.
Portalul Doljului cuprindeşi comune din alte zone
Legile cu referire la libera informare şi transparenţa decizională (544/2001 şi 52/2003) a achiziţiilor publice şi cele fiscale obligă autorităţile locale să fie prezente pe internet cu o pagină proprie. La o simplă căutare în spaţiul virtual, nu găseşti mai mult de 30 de localităţi prezente pe internet. Majoritatea se află pe portalul judeţului, portal găzduit de SecureNet. Sunt şase comune care au pagină standard, doar informaţiile fiind diferite.
Pe acelaşi suport se mai află câteva aşezări din Dolj, dar şi două din ţară, Afumaţi (Ilfov) şi Dobreşti (Bihor), care au corespondent şi în judeţul din Oltenia, dar în mod cert nu sunt localităţile doljene.
Comuna Robăneşti este una dintre localităţile cu pagină proprie de prezentare. Pe lângă informaţ ii şi imagini din aşezare, într-un colţ se află un buton ce duce spre o carte publicată în urmă cu doi ani de primarul Mihai Militaru. „Au venit cei care se ocupă de administrarea paginii, au luat cartea şi au publicat-o pe internet“, povesteşte edilul-şef Mihai Militaru.
„Primarii să rezolvecât mai repede“
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj Constanti