Peste 65% dintre boli sunt de nutriţie. Având o nutriţie corelată cu grupa sanguină, pot fi prevenite aceste afecţiuni şi alte probleme cauzate de o alimentaţie necorespunzătoare: virozele şi infecţiile obişnuite, creşterea în greutate, cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, insuficienţa hepatică, instalarea precoce a îmbătrânirii. Sunt oameni care se îmbolnăvesc, deşi sunt vegetarieni sau au o dietă echilibrată, pentru că nu au o alimentaţie corespunzătoare grupei de sânge pe care o au, sunt de părere specialiştii în terapii complementare. Ana Popescu este un cunoscut bioenergoterapeut din Craiova, care a elaborat un ghid de alimentaţie sănătoasă, pe considerentul că fiecare grupă sanguină este compatibilă cu anumite alimente. „Planul grupei sanguine nu este un panaceu, dar este o modalitate de a reface funcţiile protecţiei naturale ale sistemului imunitar, de a regla ceasul metabolic şi de a curăţa sângele de toxine“, este de părere Ana Popescu. Vă prezentăm în continuare schema de alimentaţie pe grupe sanguine, elaborată de Ana Popescu.
Grupa 0 I Vânătorul sau consumatorul de carne are grupa 0 I. Alimentele care favorizează creşterea în greutate sunt glutenul din grâu, fasolea mare, lintea, varza, conopida, muştarul. Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt peştele, sarea iodată, ficatul, carnea, roşiile, napul, spanacul, broccoli. Trebuie evitate produsele din grâu integral, produsele lactate şi remediile naturiste din lucernă, aloe, brusture, mătase de porumb, trifoi roşu, traista ciobanului. Dintre băuturi este indicat sifonul, iar contraindicate: cafeaua şi băuturile distilate. Donatorii universali sunt rezistenţi, puternici, îndrăzneţi, intuitivi şi optimişti. Îi caracterizează puterea de concentrare, acţiunea, un dezvoltat simţ de autoconservare, încrederea în forţele proprii. Ei sunt predispuşi la următoarele boli: colite, const