În caz de ploaie, conaţionalii noştri vor celebra Învierea Domnului în săli închiriate din timp de preoţi Pentru a putea asista la Slujba de Înviere, românii din Spania depind de
În caz de ploaie, conaţionalii noştri vor celebra Învierea Domnului în săli închiriate din timp de preoţi
Pentru a putea asista la Slujba de Înviere, românii din Spania depind de bunăvoinţa autorităţilor locale sau a Bisericii Catolice. Un parc, un stadion, o sală de sport sau un teren viran oferite pentru câteva ore de către primării pot deveni "bisericile" românilor, în Noaptea de Înviere.
Lăcaşurile de cult ortodox constituie în Spania un simbol al comunităţii românilor, un loc sacru, în care conaţionalii se reîntâlnesc cu tradiţiile, unde copiii sunt îndemnaţi să nu uite limba natală şi să-şi cunoască rădăcinile.
În parc sau la Sala Sporturilor
În cele 36 de parohii ortodoxe, pentru a putea oficia slujbele, preoţii români au găsit diverse soluţii, adesea parterul unui bloc sau o biserică catolică cedată provizoriu. Puţini lideri spirituali pot folosi în Noaptea de Înviere lăcaşele în care oficiază slujbele, datorită suprafeţei reduse a acestora, raportat la numărul din ce în ce mai mare de enoriaşi.
Simeon Bojinescu este preot în localitatea Gandesa, din provincia Tarragona, şi este parohul tuturor satelor din zonă. Are mereu valiza pregătită pentru a se duce unde este solicitat. Pentru Noaptea de Înviere, el a cerut primarului din Gandesa un spaţiu pentru cei aproape 400 de enoriaşi pe care îi aşteaptă la slujbă. L-a obţinut în satul La Cenia: în Parcul Central, dacă vremea e bună, sau în Sala Sporturilor, dacă plouă.
Cu două săptămâni înainte de Paşti, preotul Radu Ursu din Vitoria-Gasteiz, Ţara Bascilor, a cerut Bisericii Catolice un spaţiu pentru slujba din Noaptea de Înviere. A primit aprobarea de a săvârşi slujba în biserica romano-ca