Monotonia care pune stăpânire pe mâncărurile de Paşte poate fi spartă. Aflaţi cum!
Drob şi stufat de miel, ouă umplute, cozonaci sau pască, puţine sunt re- ţetele care mai au încă secrete pentru gospodinele care se pregătesc, în fiecare an, de Sărbători.
Tocmai de aceea, „Evenimentul zilei“ vă mai propune anul acesta „ceva“, un meniu „mai altfel“, întocmit, spune creatorul său, cu un pic mai mult curaj şi cu mai multă „impertinenţă“ în a amesteca lucrurile în aceeaşi farfurie. Patru delicatese care poartă „girul“ unuia dintre cei mai vizibili dintre bucătarii autohtoni, Dan Chişu, şi care pot sta cu mult succes pe masa de sărbătoare, alături de specialităţ ile tradiţionale.
PASTE PENTRU CUNOSCĂTORI
Tagliatelle cu creveţi şi cocos
Pentru a obţine această reţetă, creativă şi uşor extravagantă (dar ideală pentru a-ţi impresiona musafirii în ziua de Paşti), Dan Chişu a combinat (ce-i drept, iniţial de nevoie) două dintre reţetele lui preferate, una thailandeză şi una italiană. „Dintotdeauna m-am dat în vânt după creveţii în nucă de cocos. Şi, cum îmi plac foarte mult şi tagliatelle cu fructe de mare, de regulă aveam în casă ingrediente pentru fiecare dintre aceste mâncăruri. Într-o zi, însă, n-am mai avut orez să-mi pun peste creveţi şi m-am gândit să-l înlocuiesc cu nişte paste. Le-am amestecat şi rezultatul mi s-a părut memorabil“, spune Dan Chişu.
Mod de preparare
Ingrediente: paste, creveţi, roşii, ulei de măsline, usturoi, frunze de busuioc şi coriandru, lapte de nucă de cocos, parmezan.
„Ăsta e felul favorit al lui Cristi P... Nu a vrut să declare asta, dar se ţine scai de mine să-i vând reţeta. Încearcă să afle secretul. Şi ştii care e? Nu-i niciun secret. Doar ştiinţă şi ceva curaj. Pastele le ai.
Sosul contează cel mai mult, până la urmă. Aici su