Căsătoriile dintre bărbaţi de vârsta a treia şi tinerele lor îngrijitoare imigrante devin din ce în ce mai numeroase în Italia, relatează cotidianul "Il Resto del Carlino". În ultimii Căsătoriile dintre bărbaţi de vârsta a treia şi tinerele lor îngrijitoare imigrante devin din ce în ce mai numeroase în Italia, relatează cotidianul "Il Resto del Carlino".
În ultimii zece ani, în Italia s-au înregistrat 300.000 de mariaje mixte, între cetăţeni italieni şi imigrante. Dintre acestea, aproximativ 30.000 sunt între bărbaţi cu vârstele cuprinse între 70 şi 85 de ani şi tinere menajere şi îngrijitoare străine, în foarte multe dintre cazuri fiind implicate româncele.
Preşedintele Asociaţiei Căsătoriilor din Italia, Gian Ettore Gassani, a afirmat: "Aceste fenomen a luat dimensiuni îngrijorătoare. Mulţi bătrâni căsătoriţi îşi lasă soţiile, chiar şi după 30 de ani de convieţuire, pentru a trăi alături de femei imigrante. Această tendinţă are consecinţe negative semnificative pe plan financiar. Deseori, aceşti oameni în vârstă se folosesc de bunurile patrimoniale în defavoarea familiei, pentru a resimţi câteva clipe din tinereţile lor. Acest fapt devine un avantaj pentru femeile care, de cele mai multe ori, profită parţial sau total de capacitatea redusă de înţelegere şi de voinţa slabă a noilor soţi".
Gian Ettore Gassani a adăugat: "La baza acestor căsătorii nu stă doar un interes material, ci şi certitudinea că, astfel, imigrantele pot obţine cetăţenie italiană mult mai repede. Aceasta nu înseamnă că toate căsătoriile mixte au aceiaşi motivaţie. În urma cercetărilor despre impactul pe care îl au asupra familiilor bătrânilor şi asupra societăţii, s-a constatat că este necesar ca autorităţile să verifice condiţiile în care se realizează mariajele. Aceste condiţii vizează atât motivaţia pentru oficierea căsătoriilor, cât şi starea de sănă