Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a fost tinta unui atac virtual chiar in prima zi de Paste. Mai precis, pe un blog, a fost postat un material incendiar in legatura cu costurile activitatii si eficienta DNA. Materialul in cauza se doreste a fi un studiu intemeiat pe analiza indicatorilor statistici ai DNA – care sunt publicati in rapoartele anuale de activitate – si se refera la intreaga perioada de existenta efectiva a DNA, 2003-2007.
Unele dintre concluziile studiului sunt realmente naucitoare. Astfel, in medie, in cei 5 ani de existenta a DNA, fiecare procuror apartinand acestei structuri a solutionat 1,35 dosare pe luna de activitate si a intocmit un rechizitoriu o data la 435 de zile de activitate. Munca DNA in perioada 2003-2007 a constat in 9.816 cauze de solutionat, in care au fost intocmite 720 de rechizitorii. Intr-unul din 10 dosare, DNA a primit solutii nefavorabile din partea instantelor judecatoresti.
Pe blog se precizeaza ca „preluarea informatiilor sau a textelor este libera, cu precizarea obligatorie a sursei (http://procurorpanait.wordpress.com) si a autorilor (Echipa „Proiect procuror Panait”)”. Blogul si studiul in cauza sunt prezentate a fi drept o initiativa, care reprezinta „un omagiu adus celui ce a fost procuror Cristian Panait”. Autorii sustin ca sunt „o echipa de oameni ai sistemului judiciar constienti de limitele si excesele acestuia”. Ei mai precizeaza ca „nu avem curajul asumarii propriei noastre identitati si vrem sa ne recunoastem slabiciunea”, precum si faptul ca nu sunt pregatiti si nici nu vor sa devina martiri precum procurorul Cristian Panait.
Gandul Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a fost tinta unui atac virtual chiar in prima zi de Paste. Mai precis, pe un blog, a fost postat un material incendiar in legatura cu costurile activitatii si eficienta DNA. Materialul in cauza se doreste a