Ochii transmit mai mult decât 1.000 de cuvinte. Fă în aşa fel încât să impresioneze şi prin machiaj. Sursa: Rimmel London
Înainte de a începe machiajul propriu-zis, ai grijă ca ochii să fie descongestionaţi şi sprâncenele pensate. Foloseşte şerveţele demachiante sau dis chete energizante, care să cureţe zona de orice urmă de machiaj.
Pasul următor, machiajul sprân cenelor, este ceva mai dificil pentru că acestea trebuie să fie simetrice şi bine conturate. Ideal ar fi ca extremităţile sprâncenelor să fie în aceeaşi linie cu baza (partea din zona internă). Este riscant, pentru că uneori greşelile nu se pot repara, din cauză că unele fire nu mai cresc niciodată.
Make-up artistul Dana Argeşan recomandă ca sprâncenele să fie ajustate la sfârşitul zilei.
„Pensatul se face cel mai bine seara, pentru ca porii să se închidă noaptea şi să nu se vadă iritaţiile. Foloseşte drept anestezic un cub de gheaţă şi smulge întotdeauna firul de păr în sensul creşterii lui“, spune Dana Argeşan.
Dacă forma pe care ai dat-o sprâncenelor nu este cea mai potrivită, piaptănă-le cu o perie specială şi estompează greşelile cu un creion în nuanţa lor.
Ana Maria Gorgoneţu, make-up artist Max Factor, susţine că este bine să „completezi forma sprâncenei prin trasarea unor dungi fine, în direcţia creşterii firelor de păr, paralel cu ele“.
Aplicarea bazei
Foarte importantă este aplicarea bazei, care constă într-un anticearcăn, fond de ten şi pudră. Anticearcănul nu trebuie să fie niciodată mai închis decât pigmentul tău natural, iar fondul de ten - cu maximum o nuanţă mai puternic. Fardul va avea o aderenţă mult mai mare dacă aplici corect baza. Alegerea fardului este o altă sarcină dificilă. Stabileşte mai întâi tipologia ochilor şi abia apoi începe machiajul.
Dacă ai ochii mici, ale