În zile de sărbătoare, câţiva pofticioşi şi grăbiţi salvează de la dezastru industria producătoare de cartofi prăjiţi, hamburgeri, aripioare picante şi shaorme. Sursa: Vlad Stănescu
Masa de Paşte nu e acasă“, şi-au zis o mână de bucureşteni ieşiţi din post. Mai de poftă, mai din grabă, au năvălit în zile de sărbătoare la bucate nesfinţite: tradiţionalii cartofi prăjiţi, aripioare, hamburgeri şi shaorme de la KFC, McDonald’s sau „Dristor“.
Fast-foodurile au fost însă în grafic şi de Paştele ăsta. Au dus-o, adică, prost. „Mai mult catolici sau evrei, turci, chinezi. În rest, linişte şi pace“, spune, împăcată cu sine, o angajată de la McDonald’s Unirii. Liniştea şi pacea aduse de marea sărbătoare sunt stricate de câteva mămici fără chef, ai căror plozi escaladează scaunele pustiilor mese vecine.
Viorel vrea o cafea
Un cartof prăjit, respectiv o îngheţată - de asta au avut poftă Cristina şi fiica sa, Marina, în a doua zi de Paşte. „Cartofii de acasă parcă nu-s aşa de buni“, zice Marina mai ferit, pe deplin conştientă că mama sa o aşteaptă cu de toate pe masă. Viorel e cu familia şi se scuză: a venit cică doar la o cafea, între două drumuri la rude.
„Sunt plecat de-o săptămână de-acasă. Am mâncat până acum doar bucate de-ale noastre, pregătite ca acum 50 de ani“, explică Viorel, mândru de calităţile de gospodină ale soacrei. Angajaţii vestitei shaormării din Dristor stau ciorchine lângă tejghea. Alături de ei, rotisorul... roteşte în gol bucăţi de pui. Vânzările au fost cam la un sfert din normal zilele acestea, spune unul dintre ei.
„Care un sfert?!“, se indignează plictisit un coleg. De fapt, toată perioada asta, cu postul, a mers slab, spune patronul turc Omer Arslan, ieşit la o cafea. Sunt credincioşi românii? „Unul e mai slab, altul mai puternic în credinţă. Au mai venit clienţi care au cer