Vopselele ecologice sunt o opţiune la modă. Meşterii spun că acestea se aplică uşor, se usucă repede şi mai ales nu degajă miros specific. Avantaje suficiente pentru ca vopseaua
Vopselele ecologice sunt o opţiune la modă. Meşterii spun că acestea se aplică uşor, se usucă repede şi mai ales nu degajă miros specific. Avantaje suficiente pentru ca vopseaua tradiţională să piardă teren în faţa produselor moderne.
Dacă alegeţi să vopsiţi ecologic, trebuie să ştiţi că deosebit de importantă este pregătirea suprafeţelor pe care urmează să aplicaţi culoarea aleasă. Acestea trebuie să fie curate, uscate şi degresate.
"Dat fiind că pentru aplicarea acestor produse nu mai este nevoie să cumperi şi să foloseşti un diluant, ele având ca solvent apa, nivelul de preţ pentru utilizatorul final rămâne comparabil cu produsele alchidice, tradiţionale. Produsele ecologice se aplică uşor, nu au miros şi se usucă repede, permiţând astfel aplicarea să se facă impecabil, fără scurgeri sau efect de <> ", a declarat Aliz Kosza, director general al Fabryo.
Un alt avantaj al acestui tip de vopsele este compoziţia pe bază de apă, care lasă pereţii să respire. În plus, sortimentele ecologice au o aderenţă excelentă la substrat, se aplică uşor şi se usucă rapid. Dacă doriţi să finisaţi o suprafaţă nouă din zidărie, beton sau tencuieli, trebuie să lăsaţi această suprafaţă să se usuce şi să se maturizeze minimum 28 de zile. Totodată, este important să vă asiguraţi că spaţiul de lucru are o bună ventilare.
Nu folosiţi la peste 30°C
Pentru suprafeţele vopsite în prealabil se îndepărtează pelicula veche până la un suport adecvat şi se remediază fisurile şi alte impurităţi. Odată finalizată această etapă, se şmirgheluieşte şi se îndepărtează praful, pentru ca la final să se aplice vopseaua. Produsul se poate aplica cu pensula, rola sau prin pulverizare în două st