Varşovia, Budapesta şi, acum, Bucureşti. Acesta este, pe scurt, drumul profesional parcurs în numai nouă ani de Tim Wilkinson, managing director al uneia dintre cele mai importante companii de
Varşovia, Budapesta şi, acum, Bucureşti. Acesta este, pe scurt, drumul profesional parcurs în numai nouă ani de Tim Wilkinson, managing director al uneia dintre cele mai importante companii de consultanţă imobiliară care activează pe piaţa locală, DTZ Echinox.
La sfârşitul anului 2003, conducerea firmei i-a propus să preia frâiele afacerii de la Bucureşti. A urmat o călătorie de 24 de ore, în care a văzut oraşul. "Am ales emoţional, am avut sentimentul că există potenţial, că ceva e pe cale să se întâmple aici", explică el.
"Mi-am început cariera în Polonia. Pe vremea aceea eram un student care făcea practică. Mi-am terminat apoi şcoala la Londra. Sunt în real estate de când mă ştiu, iar în Europa Centrală muncesc de mai bine de şapte ani", îşi aminteşte Wilkinson. Acum nu se vede trăind în niciun alt oraş.
Pariul câştigător este luxul
Nu are planuri de a se reîntoarce în Marea Britanie. Fără să apeleze la cuvinte mari sau la declaraţii de dragoste necondiţionată pentru meleagurile româneşti, spune cu francheţe şi fără afectare că ultimii doi ani l-au făcut să se gândescă la faptul că ar putea locui permanent în Capitală. O discuţie cu Tim Wilkinson nu poate evita multă vreme subiectul care îi este atât de familiar: afacerile imobiliare.
Identifică rapid răspunsul cu privire la cea mai rentabilă investiţie din domeniu care ar putea fi făcută pe piaţa din Bucureşti. O locuinţă în zona Dorobanţi este soluţia ideală. "O astfel de proprietate are un mare grad de unicitate, iar în această zonă sau în altele similare nu se va construi niciodată foarte mult. Preţurile vor fi mereu mari. În acelaşi timp, expaţii care vin în România caută l