Declaraţiile „electorale” ale senatoarei Hillary Clinton, potrivit cărora ar fi candidatul „cu mai multe şanse de a fi ales” în scrutinul prezidenţial, au căpătat ieri substanţă, după ce un sondaj Associated Press-Ipsos arată că aceasta are o susţinere puternică printre votanţii independenţi, printre tineri şi printre bătrâni. L-ar învinge astfel pe favoritul republican John McCain cu 9 procente, spre deosebire de rivalul său democrat, senatorul Barack Obama, care ar ieşi la egalitate. Într-un scrutin prezidenţial ipotetic, Clinton l-ar depăşi pe McCain, obţinând 50% din voturi faţă de 41, cât i-ar reveni candidatului republican. Potrivit aceluiaşi sondaj, Obama ar ieşi aproape la egalitate cu McCain, 46 la 44%, diferenţă care se poate confunda cu marja de eroare a sondajului.
Cu doar trei săptămâni în urmă, tot un sondaj AP-Ipsos releva că ambii candidaţi democraţi ar ieşi la egalitate cu McCain la prezidenţiale. De atunci însă, în tabăra democrată s-au produs schimbări, după ce Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din Pennsylvania, iar Obama continuă să se lupte să depăşească pagubele produse campaniei sale de declaraţiile înflăcărate ale fostului său pastor.
În plus, Hillary a obţinut sprijinul foarte important al guvernatorului din Carolina de Nord, Mike Easley. Campania la democraţi pentru învestitura la prezidenţiale continuă cu alegerile primare din Indiana şi Carolina de Nord şi Indiana, la 6 mai. (A.I.)
Declaraţiile „electorale” ale senatoarei Hillary Clinton, potrivit cărora ar fi candidatul „cu mai multe şanse de a fi ales” în scrutinul prezidenţial, au căpătat ieri substanţă, după ce un sondaj Associated Press-Ipsos arată că aceasta are o susţinere puternică printre votanţii independenţi, printre tineri şi printre bătrâni. L-ar învinge astfel pe favoritul republican John McCain cu 9 procente, spre deosebire de rivalul său democ