Curtea de Apel a admis ieri candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, in pofida semnaturilor false din listele de sustinatori. Parchetul General si Biroul Electoral Municipal nu se implica in anchetarea falsurilor. Judecatorii tribunalului au respins luni expertiza grafologica si cu motivatia ca timpul nu o permite, intrucat in astfel de cazuri sunt obligati sa ia o decizie in 24 de ore.
Radescu a revenit ieri cu cererea de a se analiza grafologic semnaturile de pe lista lui Oprescu, de data aceasta insa le-a indicat precis, anume pe cele probate de Cotidianul ca ar fi false, prin confruntarea cu persoanele indicate pe lista. CAB nu a admis ieri nici aceasta noua expertizare, singura explicatie fiind data de Vasiliu, care a explicat ca „la recurs nu poti aduce motive noi, tot de tip gazetaresc“.
Cotidianul a demonstrat in editia de ieri ca pe listele de semnaturi stranse pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei exista numeroase falsuri. Avand la dispozitie o astfel de lista, fotografiata in timpul unei conferinte de presa sustinute de fostul senator PSD, reporterii Cotidianul i-au contactat pe cei care apareau trecuti drept sustinatori ai sai.
Dintre acestia, unul singur a recunoscut ca a semnat, iar alti opt au spus ca le-au fost falsificate semnaturile. O coincidenta suspecta ii leaga insa pe cei care au ajuns fara voie sustinatori ai lui Oprescu: numele lor si Codul Numeric Personal se afla in bazele de date ale unor unitati spitalicesti, printre care si Spitalul Universitar (unde Oprescu a fost director - n.r.), dar si in cele ale altor institutii publice, cum ar fi Regia Autonoma de Transport Bucuresti.
Legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale spune, la articolul 50, ca Biroul Electoral Municipal ar trebui sa sesizeze falsul din listele cu semnaturi si s