Administraţia judeţeană apelează la soluţii temporare până în anul 2010, când este prevăzută finalizarea centurii de ocolire a oraşului. Sursa: Dragoş Popescu
În timp ce municipalitatea se declară neputincioasă, prefectura, Consilul Jude- ţean Sibiu şi o parte din localităţile învecinate au încropit soluţii temporare pentru a descongestiona traficul din fosta Capitală Culturală Europeană. În condiţiile în care centura de ocolire nu va fi gata mai devreme de 2010, Sibiul este acum un oraş sufocat de circulaţ ia maşinilor care îl tranzitează dinspre Arad, Cluj sau Alba înspre Braşov, Vâlcea şi sudul ţării.
Panouri electronice pe DN 1
Primul lucru pus în practică va fi montarea, pe DN 1, a unor panouri electronice de dimensiuni mari, pe care va scrie „Pentru a intra în Sibiu viraţi la stânga“. Acestea vor fi amplasate înainte de intersecţia cu DJ 106C.
„Panourile sunt deja comandate la o firmă din Braşov, iar ele vor fi montate în prima jumătate a lunii mai. Pe acestea vor rula informaţii despre traficul din Sibiu, dar în special vor apărea foarte des indicaţii pentru conducătorii auto de maşini mici, care sunt sfătuiţi să meargă prin Cisnădie, pentru a nu mai aştepta uneori şi ore în şir ca să intre în capitala judeţului şi apoi să o traverseze“, a explicat prefectul Ilie Mitea.
Rută ocolitoareşi dinspre Alba
Cum şi în celălalt capăt al oraşului circulaţia este un calvar, mai ales lunea şi vinerea, prefectul Mitea şi vicepreşedintele CJ Sibiu, Gheorghe Dicu, au găsit o soluţie asemănătoare cu cea dinspre Braşov. Astfel, autoturismele mici vor fi direcţionate din Săcel, prin Orlat - Gura Râlui - Poplaca, iar apoi Sibiu, prin cartierul Valea Aurie. „Acolo este o porţiune de drum pietruit.
Este vorba de şapte kilometri pe raza drumului 106B, Orlat - Poplaca, dar deja este un proiect