Ii mancam mereu cu mare pofta si ii savuram cu placere alaturi de o sticla cu bere, dar putini dintre noi stim cum 's-au nascut' ei. Mititeii au o poveste foarte interesanta si veche de peste o suta de ani pe care doar muzeografii Bucurestiului o mai stiu. Mititeii s-au nascut fix in buricul Capitalei, pe Lipscani. Aici era un local renumit. 'Pe strada Covaci, la numarul 3, exista restaurantul "La Iordache". Patronul, Iordache Ionescu, pregatea mancaruri extraordinare', spune Dan Falcan, istor Ii mancam mereu cu mare pofta si ii savuram cu placere alaturi de o sticla cu bere, dar putini dintre noi stim cum 's-au nascut' ei. Mititeii au o poveste foarte interesanta si veche de peste o suta de ani pe care doar muzeografii Bucurestiului o mai stiu. Mititeii s-au nascut fix in buricul Capitalei, pe Lipscani. Aici era un local renumit. 'Pe strada Covaci, la numarul 3, exista restaurantul "La Iordache". Patronul, Iordache Ionescu, pregatea mancaruri extraordinare', spune Dan Falcan, istor
Ii mancam mereu cu mare pofta si ii savuram cu placere alaturi de o sticla cu bere, dar putini dintre noi stim cum 's-au nascut' ei. Mititeii au o poveste foarte interesanta si veche de peste o suta de ani pe care doar muzeografii Bucurestiului o mai stiu.
Mititeii s-au nascut fix in buricul Capitalei, pe Lipscani. Aici era un local renumit. 'Pe strada Covaci, la numarul 3, exista restaurantul "La Iordache". Patronul, Iordache Ionescu, pregatea mancaruri extraordinare', spune Dan Falcan, istoric la Muzeul Municipiului Bucuresti. In perioada de inflorire a restaurantului, la sfarsitul secolului al XIX-lea, unul dintre clientii localului, N.T. Orasanu, obisnuia sa dea tot felul de denumiri amuzante listei de bucate. 'La scobitoare i se spunea baioneta, iar la tuica ii spuneau o idee. Ei nu ziceau "mergem la o tuica", ci "mergem la o idee"', explica Falcan. Iar carnatii mici, clien