Aproximativ 25 de oameni au coordonat reconfigurarea activitatilor a 13.000 de angajati care formeaza acum o noua divizie in Petrom, dupa preluarea activitatilor petroliere de la Petromservice. Pasul era logic, desi cele doua companii au fost despartite m
Petromservice a fost rupt in 2002 din cadrul Petrom intr-un plan de reorganizare al companiei petroliere in vederea privatizarii acesteia. In 2004, austriecii de la OMV au preluat pachetul de control al celei mai mari companii romanesti, iar anul trecut au reunit activitatile petroliere din cadrul Petromservice cu Petrom intr-un deal de 328,5 milioane de euro. Dupa ani de restructurari masive in Petrom, compania mai trece printr-un val de reorganizari impus de logica eficientizarii celui mai important segment de business: Explorarea si Productia (E&P).
"Este un proces extrem de complicat, pentru ca presupune doua faze. In prima faza a fost desprinderea partii de servicii din cadrul Petromservice, la care apoi a fost adaugata partea de servicii pentru foraj si productie din divizia de explorare si productie. Acestea doua au fuzionat in ceea ce se numeste acum E&P Services (EPS). A rezultat o echipa de circa 13.000 de oameni, aproape 9.800 fiind noi angajati veniti din Petromservice. Dintre acestia 1.200 de operatori vor trece din mai la explorare si productie, EPS urmand sa fie principalul furnizor de servicii", explica Gugu Siegfried, directorul al departamentului E&P Services, membru al comitetului executiv al companiei.
Desi tranzactia a fost anuntata in septembrie, discutiile intre actionarii celor doua companii incepusera inca din luna mai a anului trecut.
"In procesul de due-dilligence am fost 25 de oameni din toate ariile de expertiza. Discutiile au inceput din mai anul trecut, liniile majore ale procesului de reintegrare fiind stabilite impreuna cu aceasta echipa, dar