Bolnavii din Spitalul de Urgenţă Craiova s-au „ghiftuit“ de Paşte cu preparate tradiţionale: miel, ouă roşii şi cozonac. După ospăţ, mai multe roabe cu gunoi au fost adunate de pe terasele unităţii sanitare. De Sărbători Pascale deosebite au avut parte şi bolnavii internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova. Deosebite, în sensul că au rupt tradiţia, de voie, de nevoie, şi au petrecut Noaptea de Înviere în alte condiţii decât erau obişnuiţi. Fără chefurile nebune, înconjuraţi de familie şi de prieteni, fără atmosfera caldă din casa părintească, fără muzica de petrecere. Zâmbetul cald al rudei care a vegheat la căpătâi şi masa cu bucate tradiţionale au fost singurele lucruri care le-au amintit bolnavilor că a fost sărbătoare.
Pomană electorală De Paşte, în Spitalul de Urgenţă au fost foarte puţini bolnavi internaţi. În unele clinici, cum ar fi cele de chirurgie, gradul de ocupare au fost la jumătate sau chiar mai mic. Puţinii bolnavi rămaşi au avut parte de o masă mai specială, cu bucate tradiţionale. Viorel Codiţoiu, de 41 de ani, a spus că nici acasă nu ar fi mâncat aşa de bine: „Ouă roşii, cozonac, ciorbă de zarzavat, tocană şi carne de ied, a fost un adevărat festin, ce mai! Povestea s-a repetat şi în a doua zi de Paşte, cu excepţia iedului“. Craioveanul bănuieşte însă că a fost vorba de pomană electorală, pentru că, după Paşte, meniul a revenit la normal, bolnavii fiind serviţi cu aceleaşi mâncăruri lipsite de calităţi nutritive şi de gust: „Umblă zvonul pe aici prin spital că ar fi trecut săgeata albastră şi ar fi lăsat nişte pomeni electorale. Şi cred că aşa a fost, pentru că astăzi am constatat dezamăgit că s-a revenit la mâncarea proastă“.
Ingeniozitate Totuşi, medicii din unele secţii au găsit o soluţie ingenioasă pentru a-i ajuta pe bolnavi să nu dea jos prea repede kilogramele adunate în cele două zile de „ospăţ“. În lipsa unei alimentaţii con