Lantul de restaurante cu specific romanesc La Zamfir si-a inceput, inca de anul trecut, extinderea pe piata fast-food-ului autohton, anuntand nu mai putin de 10-12 locatii pana la sfarsitul anului 2009.
La Zamfir a aparut la initiativa lui Bogdan Georgescu, managing partner Colliers International, care detine 50% din actiuni, si a catorva prieteni, care “au vrut sa investeasca in cele doua locatii din Plaza Mall, ei fiind specializati in imobiliare, intr-un restaurant de tip german, gen carnati cu bere si un restaurant libanez pentru care erau asociati cu celalat investitor, compania off-shore Meneldil”, a declarat, pentru Wall-Street, Sebastian Borcos (foto), general manager La Zamfir.
Borcos a preluat afacerea in momentul in care conceptul era deja definit. “Ideea initiala a fost sa facem un fast-food german. Am ajuns in final la un fast-food cu preparate romanesti, cu carnaciori, pastrama si bere. Ne-a incantat ideea de meniu, am scazut pretul la produsele de baza (pastrama, carnati, cotlet etc) si le-am integrat intr-un meniu”, a spus managerul restaurantelor La Zamfir si Coltul Verde, adugand ca oferta restaurantului s-a diversificat odata cu cererile clientilor, un meniu complet fiind cuprins intre 16 si 18 lei, care include pastrama, carnaciori, bere, pui grill, ardei.
In prezent, La Zamfir detine cinci locatii in Bucuresti (Plaza Mall, Unirii, Baneasa Shopping City), Pitesti si Cluj, la care se adauga restaurantul libanez Coltul Verde, situat in Plaza Mall, Bucuresti. In fiecare locatie lucreaza in jur de 10-12 angajati pentru La Zamfir, iar personalul restaurantului libanez numara pana la 25 de persoane.
Accent pe Bucuresti si mall-uri
“Anul acesta vom deschide in Rahova, in mall-ul Liberty Center, pe 31 mai. Ca investitie medie, aceasta va fi de aproximativ 100.000 de euro. Vom ajunge la 10-12 locatii la sfarsitul lui 2009”,