» O firma de constructii, care realizeaza o investitie pentru "Apele Romane", a amenajat o balastiera intr-o zona strict protejata ecologic de pe plaja Sulina si a distrus fauna si vegetatia inscrise in patrimoniul natural mondial.
» In aceeasi zona unde politicienii locali au proiectat construirea unei statiuni turistice de lux, se inalta ilegal case de vacanta si pensiuni turistice.
» Autoritatile de mediu din Tulcea paseaza raspunderea de la o institutie la alta.
Buldozerele si autobasculantele au distrus vegetatia si fauna dintr-un perimetru strict protejat ecologic de pe plaja Sulina. Concluzia apartine Comisariatului ARBDD al Garzii de Mediu si a fost consemnata intr-un proces-verbal de constatare redactat in luna aprilie. Specialistii Garzii de Mediu si expertii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii apreciaza ca introducerea utilajelor de mare tonaj in zona strict protejata si derocarea a zeci de mii de metri cubi de nisip din respectivul perimetru au produs un prejudiciu de mediu semnificativ. Autoritatile locale, cu exceptia Garzii de Mediu, incearca sa minimalizeze impactul ecologic produs si sa-i scoata basma curata pe cei care au transformat zona strict protejata ecologic de pe plaja intr-un santier de anvergura. La acest prejudiciu, constatat de Garda de Mediu, au contribuit, direct sau indirect, Directia Apelor Dobrogea-Litoral, care a acceptat sa se foloseasca la o investitie, al carei beneficiar este, nisip derocat dintr-o zona protejata ecologic, precum si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), care nu si-a indeplinit atributiile de autoritate de mediu pentru Delta Dunarii si de administrator al patrimoniului natural de interes national.
Balastiera de pe plaja
Comisarii de mediu au constatat ca santierul din zona protejata ecologic de pe plaja Sulina, car