Poetul Cezar Ivănescu a fost înmormântat, marţi, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi, aproximativ 200 de persoane conducându-l pe ultimul drum, transmite corespondentul ROMPRES.
În timpul funeraliilor, sicriul a fost înfăşurat cu Drapelul naţional şi purtat de o gardă militară, în timp ce o fanfară a Ministerului Apărării a intonat marşuri funebre.
Printre cei prezenţi s-au aflat, alături de rude şi prieteni, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, oameni de cultură.
ostul ambasador al României în Cuba Constantin Simirad a spus că este foarte afectat de dispariţia poetului Cezar Ivănescu, decorat în anul 2000 cu Ordinul Steaua României.
"Sufăr foarte mult pentru dispariţia lui Cezar. Ne legasem foarte mult unul de altul şi, practic, ne consultam în toate problemele vieţii. Eram mândru că am reuşit să-l întorc în Moldova, dar n-am crezut că am să asist la întoarcerea lui în ţărâna moldavă", a mărturisit Constantin Simirad.
Primarul Gheorghe Nichita a afirmat că dispariţia poetului Cezar Ivănescu este o mare pierdere pentru Iaşi şi pentru cultura românească.
"Cezar Ivănescu a fost un director excepţional, cum rar se găseşte. I-am preţuit foarte mult poezia sa, dar şi opiniile. Nu era un diplomat, respecta în schimb valoarea. Este o mare pierdere", a spus Gheorghe Nichita.
El a declarat jurnaliştilor că municipalitatea a suportat toate cheltuielile de înmormântare.
Funeraliile poetului Cezar Ivănescu s-au desfăşurat la Cimitirul Eternitatea, în apropiere de "Aleea Scriitorilor", unde îşi dorm somnul de veci alţi reprezentanţi de seamă ai culturii române precum Mihail Kogălniceanu, Ion Creangă, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Garabet Ibrăileanu, Nicolae Beldiceanu, Otilia Cazimir, Dimitrie Gusti, Alexandru Philipide, George Topârceanu, Gavriil Musicescu, actriţa Aristizza Romanescu, Sabin Băl